Fietsbrug Sint-Niklaas

 • 20-04-2021
 • Vanaf 26 april starten er werken aan een fietsbrug in Sint-Niklaas, ter hoogte van de Nieuwe Molenstraat. Deze fietsbrug over de spoorweg is een proefopstelling die tot het einde van deze zomer loopt. Tijdens deze werken en de proefperiode van de fietsbrug zal er een knip zijn in de Nieuwe Molenstraat waardoor onze Vio Storebox (Nieuwe Molenstraat) enkel bereikbaar is via de Raapstraat (richting de Singel).

   

  Waarom een knip?

  Het voorzien van een veilige oversteek voor fietsers in de Nieuwe Molenstraat was voor de provincie een voorwaarde voor de bouw van de fietsbrug. Fietsers zullen daar immers met een zekere snelheid de helling van de fietsbrug afrijden om verder hun weg te vervolgen op het fietspad richting Nieuwkerken. De provincie stelde daarbij het doorknippen van de Nieuwe Molenstraat voor gemotoriseerd verkeer als oplossing voorop.

  Het traject van de fietsbrug ligt tussen de Noordlaan en het bufferbekken aan de Rootputstraat, waar de aansluiting wordt gemaakt met de fietssnelweg richting Nieuwkerken. De fietsbrug loopt omhoog naast de spoorwegbrug boven Vijfstraten.

   

  Meer weten over deze fietsbrug en de werkzaamheden die daarvoor nodig zijn? Bekijk dan het volledige nieuwsbericht van de stad Sint-Niklaas.

   

  Verdere vragen over de bereikbaarheid van de Vio Storebox? Contacteer ons gerust!